HTML

informatika tanítás

Középszintű érettségi vizsgát szeretnél tenni informatikából? Esetleg ECDL modulból vizsgázol? Akkor jó helyen jársz! Itt segédanyagokat, leírásokat, feladat megoldásokat, oktató videókat találsz a felkészüléshez.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Érettségi? ECDL?

2012.02.14. 08:00 erikamol

Az oktatás jövője - informatika az oktatásban

Címkék: oktatás e informatika közoktatás book okostelefon táblapc

A közelmúltban ért véget New York-ban az egyik legnagyobb amerikai számítástechnikával foglalkozó cég bemutatója. Az előadás nagyrészt a köz- és felsőoktatás megreformálásáról, interaktív tartalommal való feltöltéséről szólt.

A prezentáció egyik kulcsmondata talán ez volt: “In general Education is in the dark ages” – tehát a közoktatás jelenleg a sötét éveit járja. Kifogásolták még azt is, hogy a diákok az otthoni ingerben gazdag környezet után az iskolapadba visszatérve kevés ingert kapnak, nehezen koncentrálnak és így nehezen is tanulnak.

Az elhangzott újdonságok közül az egyre inkább népszerűbb és hazánkban is egyre nagyobb teret kapó okostelefonok és tábla-pck rendszereire kapható oktatási anyagokon volt a hangsúly. Tehát olyan elektronikus könyveken, melyek sokkal interaktívabban adják át a szükséges tananyagot. Gesztusokkal forgatható, nagyítható képek és videók akár 3D-ben, a memorizálandó anyagot ki lehet emelni, és mellé akár jegyzeteket is írhatunk, amiket később bármikor lapozgathatunk. A legizgalmasabb az egészben, hogy a költséges könyvek helyett ezeket az “e-book”-okat akár az iskola tanárai is összeállíthatják, melyek ezután ingyenesen letölthetők.

Az elképzelés jövőjét az adja, hogy az informatika egyre nagyobb teret nyer a mindennapi életünkben, miért épp az oktatás maradna ki? A drága, nehéz és nem épp környezetbarát könyvek helyett egyetlen táblagépet hordhatnak az iskolások magukkal, melyen mindent megtalálnak. Fejezetekre, témakörökre vagy akár szavakra is kereshetnek, nem használódnak el és ha elavulnak nem kell belőlük új kiadást nyomtatni, csupán egy új verziót feltölteni az internetre.

Az informatikai forradalom korát éljük, hogy a fent említett újítások mikor érnek el minket csak idő kérdése.

forrás: Jászai Informatikai Blog

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://infotanitas.blog.hu/api/trackback/id/tr494101781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

B-Sanya 2012.02.26. 13:55:42

Mikor érnek el bennünket?
Már elért, aki ismeri a mozaBook interaktív táblai rendszert, az nem jövőidőben beszél már erről. Az iskolánkban 10 táblán használjuk.
www.mozaik.info.hu/Homepage/Mozaportal/MPdigitalis.php?op=mozabook

FacebbokerPro · http://hackerkepzes.hu/blog/facebook-feltores/ 2012.12.09. 22:45:31

ezek a "sötét évek" eléggé elszomorítóak...
süti beállítások módosítása