HTML

informatika tanítás

Középszintű érettségi vizsgát szeretnél tenni informatikából? Esetleg ECDL modulból vizsgázol? Akkor jó helyen jársz! Itt segédanyagokat, leírásokat, feladat megoldásokat, oktató videókat találsz a felkészüléshez.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Érettségi? ECDL?

2012.02.15. 07:30 erikamol

Ma érettségi vizsgára jelentkezési határidő - Meghosszabbítva február 24-ig!

Címkék: informatika határidő érettségi jelentkezési

Az érettségi vizsga vizsgaszabályzatáról szóló rendelet alapján érettségi vizsgát két vizsgaidőszakban, a május-júniusi és az október-novemberi vizsgaidőszakban lehet tenni. Az érettségi vizsgára történő jelentkezés az e célra szolgáló jelentkezési lapon történik, amely online kitölthető.

A jelentkezési határidő a május-júniusi vizsgaidőszak esetén február 15-e, az október-novemberi vizsgaidőszak esetén szeptember 5-e.

Érettségi vizsgára a tanulói jogviszonnyal rendelkező vizsgázók a május-júniusi vizsgaidőszakban csak a „saját” középiskolájukban jelentkezhetnek. Minden további információt és segítséget a vizsgázónak a „saját” középiskolája fog megadni. A tanulói jogviszonnyal már nem rendelkező vizsgázók a fővárosi, megyei kormányhivatalokban (továbbiakban kormányhivatal), vagy egy vizsgát szervező középiskolában jelentkezhetnek személyesen vagy postai úton.

Az érettségi bizonyítvány megszerzését követően bármelyik vizsgatárgyból bármelyik vizsgaidőszakban lehet érettségi vizsgát tenni, függetlenül attól, hogy az adott vizsgatárgyból milyen szintű és milyen eredménnyel rendelkezik a vizsgázó. (Akár olyan vizsgatárgyból is tehet érettségi vizsgát az érettségi bizonyítvánnyal rendelkező vizsgázó, amelyet középiskolai tanulmányai során egyáltalán nem tanult.) Nem minden vizsgatárgyból lehet emelt szinten vizsgát tenni. Az aktuális vizsgaidőszakban emelt szinten választható érettségi vizsgatárgyak listája letölthető innen.

Ha a vizsgázó rendelkezik érettségi bizonyítvánnyal, és nem áll tanulói jogviszonyban egyetlen középiskolával sem, az érettségi vizsgák számára vizsgadíj kötelesek.

A vizsgadíjak mértéke a kormányhivatal által szervezett vizsgák esetén:

  • a több vizsgarészből álló vizsgákra (az idegen nyelv, a testnevelés, az informatika és az informatikai alapismeretek vizsgák kivételével) 17.000 Ft/vizsga,
  • az egy vizsgarészből álló vizsgákra 12.000 Ft/vizsga,
  • az idegen nyelv, a testnevelés, az informatika és az informatikai alapismeretek vizsgákra 22.000 Ft/vizsga.

Ha a vizsgázó már megkezdte az érettségi vizsgáit, de nem szerezte meg az érettségi bizonyítványát, az egyes vizsgatárgyakból kapott érettségi eredményei nem „évülnek el” (ezekről törzslapkivonatot állítanak ki), és ezek az eredmények bekerülnek majd a későbbiekben megszerzett érettségi bizonyítványba, függetlenül attól, hogy az adott vizsgatárgy aktuálisan szerepel-e az érettségi vizsgatárgyak között vagy sem.

A vizsgaszabályzat értelmében a következő vizsgatárgyakból kötelező érettségi vizsgát tenni: magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem, egy idegen nyelv és egy választott vizsgatárgy.

 

forrás: Oktatási Hivatal

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://infotanitas.blog.hu/api/trackback/id/tr894104639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tanarbazis 2015.09.26. 22:03:36

Sziasztok!

A budapesti magántanár-adatbázis! www.tanarbazis.hu

Keress tanárt vagy jelentkezz Te is tanárnak! Kérünk oszd meg, mert másnak is szüksége lehet rá!

Like: www.facebook.com/tanarbazis
süti beállítások módosítása